Koffie met… Anneke Donkersloot

Anneke Donkersloot startte onlangs als adviseur luchtkwaliteit, geur en emissies bij Omgevingsdienst IJsselland. We vroegen haar bij de koffieautomaat naar haar ervaringen tot nu toe.

Andere kant van de tafel

“Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben bij een adviesbureau, wilde ik een nieuwe wending geven aan mijn loopbaan. De vacature bij OD IJsselland kwam precies op het juiste moment en sluit prima aan op mijn kennis en ervaring. In mijn vorige functie was ik vaak adviseur en vertegenwoordiger van mijn industriële opdrachtgevers en ik vind het leuk om nu een rol te vervullen aan de andere kant van de tafel.”

Adviseren van collega’s

“Ik adviseer mijn collega’s van de teams Vergunningen en Toezicht & Handhaving over luchtkwaliteit, geur en emissies naar de lucht van onder meer industriële en agrarische bedrijven. Daarbij beoordeel en interpreteer ik technische rapporten, adviseer ik over emissiebeperkende technieken en schrijf ik overwegingen en voorschriften voor vergunningen. Maar ik ben ook bezig met het in kaart brengen van gevolgen van nieuwe ontwikkelingen zoals de Omgevingswet. Mijn adviezen zijn vrijwel altijd onderdeel van een grotere procedure waarbij meerdere aspecten een rol spelen. Daardoor werk ik samen met meerdere adviseurs, vergunningverleners en handhavers. Mijn nuchtere en praktische instelling helpt mij om de soms ingewikkelde regelgeving en procedures te vertalen naar de praktijk.”

Korte lijnen en een platte structuur

“OD IJsselland is nog een heel jonge organisatie waarin je nog veel kunt pionieren, bouwen en ontwikkelen. Door de korte lijnen en platte structuur kun je snelle stappen zetten. De werksfeer is gemoedelijk en het concept van tijd- en plaatsonafhankelijk werken bevalt mij uitstekend.”

Altijd bereid te helpen

“Mijn collega’s zijn heel vriendelijk en gezellig en altijd bereid om mij ergens mee te helpen. Als je net start in een nieuwe organisatie en je weg nog moet vinden in het gebouw, in procedures en computerprogramma’s als Powerbrowser (IJVI) is het heel fijn om zulke collega’s te hebben. Tegen alle mensen die een baan bij OD IJsselland overwegen zou ik zeggen: kom hier vooral eens langs om de sfeer op te snuiven en te praten over de perspectieven die er zijn!”