Over ons

OD IJsselland

Omgevingsdienst IJsselland is een samenwerkingsverband tussen elf gemeenten en de provincie Overijssel. Met elkaar geven we invulling aan taken op het gebied van omgevingsrecht en dragen we effectief bij aan de kwaliteit van de leefomgeving. Daarmee versterken we inwoners en bedrijven. Onze vestiging in het Stadskantoor in Zwolle biedt één aanspreekpunt. Zo benutten we onze specialismen optimaal en kunnen we iedere aanvraag als individu behandelen.

Milieutaken Omgevingsdienst IJsselland

Wat we precies doen? We ondersteunen onder meer de dienstverlening aan inwoners en bedrijven op het gebied van vergunningen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in toezicht en handhaving op omgevingsaspecten als veiligheid, lucht, geluid, energie, afval en bodem.

Samen sterk

Met één vestiging voor elf gemeenten en de provincie, bundelen we onze krachten en elkaars expertise. Hierdoor kunnen we persoonlijk maatwerk en een optimale service bieden. Maar we betrekken ook instanties als de brandweer, waterschappen, politie en justitie bij onze activiteiten. Samen staan we sterk!