Omgevingsdienst IJsselland zoekt een Projectondersteuner vakgroep energie en duurzaamheid (20 tot 24 uur per week), hybride werken is mogelijk.

Voor de vakgroep energiebesparing en duurzaamheid binnen het team Toezicht van Omgevingsdienst IJsselland zoeken we een energieke en enthousiaste collega die het leuk vindt om deel uit te maken van deze nieuwe vakgroep en die energiebesparing bij bedrijven en instellingen belangrijk vindt.

Energiebesparing en duurzaamheid
Een belangrijk deel van de Nederlandse verduurzamingsopgave moet worden gerealiseerd bij bedrijven en instellingen. Daarvoor is wet- en regelgeving opgesteld.  

Als omgevingsdienst controleren wij op de naleving van deze regels. Ook beoordelen we energiebesparingsonderzoeken, verlenen we vergunningen en adviseren we gemeenten en ondernemers over energiebesparing en verduurzaming.  Zo stimuleren wij bedrijven en instellingen in de regio om energiebesparende maatregelen te nemen en zo samen te zorgen voor een duurzame leefomgeving.

De voordelen op een rij

 • Een salaris van maximaal € 3.301,- op basis van 36 uur;
 • Een jaarcontract met vooruitzicht op vast dienstverband;
 • 24-urige werkweek;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je jaarsalaris;
 • Hybride werken bij ons op kantoor (tegenover station Zwolle) of thuis;
 • Een ingerichte werkplek voor thuis met een budget van € 1.200,-;
 • Werken in een prettige sfeer.

Dit ga je doen

 • In deze rol werk je nauw samen met je collega’s van de vakgroep.
 • Je houdt in het e-loket bij welke bedrijven de rapportage Informatieplicht hebben ingediend en zorgt dat deze beschikbaar zijn en ben je verantwoordelijk voor een correcte afhandeling in ons zaaksysteem.
 • Daarnaast doe je in overleg met je collega’s de selectie van de te controleren bedrijven en verdeel je deze onder de vakgroepleden.
 • Je houdt het aantal controles per partnerorganisatie bij, controleert de urenregistratie en analyseert de resultaten van de energiecontroles. Deze gegevens neem je mee in de rapportages die ter verantwoording periodiek worden opgesteld. Je werkt daarin nauw samen met de leidinggevende van de vakgroep.
 • Tot slot ondersteun je de vakgroepleden op administratief gebied, regel je zaken binnen de werkgroep, plant vergaderingen en notuleert hierbij en neem je deel aan landelijke kennisteam overleggen.
 • Ook handel je de in de eerste lijn de binnenkomende mails aan de vakgroep af.

Wat breng je mee?

 • Als Projectondersteuner vakgroep energie en duurzaamheid beschik je minimaal over een mbo4 diploma en enkele jaren relevante werkervaring.
 • Je wilt je verder ontwikkelen in wetgeving, op het gebied van energiebesparing en hebt een sterk analytisch vermogen.
 • Daarnaast beschik je over uitstekende adviesvaardigheden, ben je een overtuigende gesprekspartner en ben je bedreven met de Office-applicaties.

Dit is je team
Een enthousiast en gedreven groep toezichthouders, ongeveer 40 medewerkers in verschillende disciplines (Industrie, agrarisch, asbest, energie en BOA’s). We overleggen regelmatig bij ons op kantoor waar we met een kop koffie ons werk en onze dilemma’s met elkaar bespreken. We nemen ons werk uiterst serieus, maar op zijn tijd zijn we in voor een geintje. De werksfeer is supergoed. Dit hebben we ook nodig want we staan voor een grote opgave met de komst van de nieuwe Omgevingswet in 2023. We helpen en ondersteunen elkaar vanzelfsprekend. Help jij ons ons werk te doen en de sfeer goed te houden? We kijken uit naar je komst! 

Dit is onze organisatie
Wij werken aan een schone en veilige leefomgeving en een sterke positie voor bedrijven, nu én straks in de toekomst. Dagelijks bezoeken onze experts bedrijven om te toetsen of ze voldoen aan wet- en regelgeving. Uiteraard hoort hier ook een stuk advies bij over bijvoorbeeld duurzame energie. Dit doen we vanuit zeven expertises, namelijk veiligheid, luchtkwaliteit, geluid, energie, afval, asbest en bodem. Daarnaast verlenen we vergunningen. We werken nauw samen met en voor de 11 gemeenten in regio IJsselland en de provincie Overijssel. Op dit moment werken we met circa 130 collega’s in een informele werksfeer. We zijn trots op onze platte organisatie met de teams Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Advies en het Bedrijfsbureau.

Dit is mijn baan!
Ben je de perfecte match voor deze functie? Dan komen we graag met je in contact! We zien je motivatiebrief en cv graag bij ons binnenkomen, via sollicitatie@odijsselland.nl. Reageren kan tot 1 mei 2023. Heb je vragen? Neem dan contact op met Ronald van Dolen via (06) 10932915.